Boje za kosu

Svakome je s vremena na vreme potreba neka promena, u čemu bojenje kose ubedljivo vodi.

Međutim, važno je zadržati “prirodni izgled” kako ipak ne bismo izgledale nakaradno. Najčešće pitanje koje žene tom prilikom postavljaju jeste: “Koja boja za kosu mi najbolje pristaje?”

 

Na tržištu postoje raznorazne boje za kosu, od onih u obliku kreme, pene ili pak prirodne boje. U svakom slučaju, ne treba ih prečesto upotrebljavati jer mogu oštetiti kako krajeve, tako i koren kose. Kosi je neophodna pauza i adekvatni preparati za negu kose, kako bi se ona posle bojenja oporavila i zadržala svoju prirodnu masnoću i sjaj. Od prirodnih preparata za bojenje kose popularni su gelovi na prirodnoj bazi, npr. gel od kamilice (za zlatnoplavu boju), gel od kane (za crvenkastu ili tamnocrvenu boju), gel od zelene ljuske oraha (za tamnokestenjastu boju), gel od borovnice (za tamni mahagoni) i gel indiga (za crnu boju). Kosa se može i izblajhati ukoliko želite neku karaterističnu boju poput fluorescentnih.

Šta treba da znate o bojama za kosu

Prilikom odabira boje za kosu, vodite računa da boja pristaje tenu vašeg lica. Tamne boje za kosu uglavnom loše pristaju onima sa svetlim tenom, kao što i ženama tamne puti ne pristaju izrazito svetle nijanse, poput nordijsko plave, ali im zato savršeno pristaju boje meda ili lešnika.

Kakve se boje nude?

Trajne boje za kosu se uglavnom mešaju sa hidrogenom pa je tako oštećuju, i zato je neophodno nakon farbanja i kasnije prilikom svakog pranja, koristiti adekvatne preparate za negu kose. Što je procenat hidrogena veći, to je boja za kosu svetlija. Polutrajne boje ne posvetljuju kosu već se upotrebljavaju radi postizanja efekta nijansiranja.

Kako odabrati boju za kosu?

Ako je vaša put svetla i imate svetle oči, najbolje je da se opredelite za neki od svetlijih tonova, poput pepeljastih, bež i sl.

Ako ste tamnije puti I imate tamne oči, najbolje će vam pristajati jarke zlatne nijanse ili crvene, smeđe i kestenjaste nijanse.

Ukoliko vam je ten na slatnoj sredini, u tom slučaju se možete opustiti i izabrati onu nijansu koja vam se najviše dopada.

 

U svakom slučaju, za koji god tip boje za kosu i nijansu se odlučite, veoma je važno da bojenu kosu negujete kvalitetnim preparatima za negu kose. Osim kvalitetnog šampona i regeneratora, neophodno je da farbanu kosu s vremena na vreme osvežite pakovanjem koje može biti kupovno ili napravljeno u kućnoj radinosti.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: