Najbolje boje za kosu

Najbolje boje za kosu

Za kvalitetne i intenzivne boje za kosu nije potreban nikakav fensi frizerski salon. Odgovarajuće boje za kosu možete pronaći i sami.

Pronalaženje idealne boje za kosu može biti naporno i isrcpljujuće, kako na tržištu postoji mali milion brendova i nijansi. Ono na šta treba obratiti pažnju je vaš ten. Upravo zbog toga što je kosa tik uz lice, pogrešna nijansa boje za kosu može izgledati rogobatno. Ukoliko budete pratili ovih nekoliko saveta ekperata za bojenje kose, biće vam lako da odaberete idealnu boju.

Korak 1: Koliko ste odlučni

Odmah možete doneti odluku koliko drastiču promenu želite da napravite i koliko vremena i novca ste spremni da potrošite na održavanje boje za kosu.

Isprobajte permanentnu boju za kosu ukoliko se odlučite za jednu ili dve nijanse svetliju ili tamniju boju. Ovo je najbolje rešenje ukoliko imate dosta sedih, koje će trajne boje za kosu lepo pokriti. Ipak, trajne boje za kosu zahtevaju malo vise posla.

Ukoliko želite vise sjaja, možete se opredeliti za polutrajne boje za kosu. One se postepeno ispiraju, i potpuno nestaju nakon 30ak pranja. Ovo je odličan izbor za one koji žele da što manje oštete kosu ili jednostavno naglase svoju prirodnu boju. Ono što je bitno za ovu vrstu boje, jeste da je možete koristiti ukoliko želite da pređete u tanniju boju, jer ovakve boje ne sadrže amonijak, koji se inače koristi za posvetljivanje. Iako ove boje ne oštećuju toliko vašu kosu, neophodno je koristiti adekvatne preparate za negu kose.

Ukoliko jednostavno želite da osvežite izgled bez farbanja, možete izvući pramenove. Ovo je zgodno jer kosa neće biti previse oštećena, a kako kosa bude rasla, izrastak se neće previse primećivati.

Korak 2: Odredite kakav vam je ten

Kako da to uradite na najlakši način?

Obucite belu majicu, skinite šminku i obmotajte kosu belim peškirom. Ukoliko vidite rozikaste ili crvenkaste nijanse, onda je vaš ten hladan. Ukoliko vidite boju breskve, maslinaste ili zlatne tonove, onda ste toplog tena. Ukoliko ne vidite nijednu od ovih nijansi ili imate kombinaciju oba tipa, onda je vaš ten neutralan.

Korak 3: Krenite u šoping!

Za hladan ten: Preporučuju se pepeljaste ili neutralne boje za kosu. Ove nijanse ne sadrže crvene i zlatne tonove i tako ublažavaju crvenilo vašeg tena. Plavuše bi trebalo da se opredele za nijanse poput bež ili boju šampanjca, brinete bi trebalo da biraju boju čokolade, a crvenokose bi trebalo da izbegavaju bakarne nijanse i odaberu neku prirodniju smeđe crvenu nijansu.

Za one sa toplim tenom: ukoliko želite da vasa koža zadrži svež I zdrav izgled, trebalo bi da se odlučite za zlatne ili crvenkaste nijanse. Što se plavuša tiče, trebalo bi da biraju boje meda, i bakarne nijanse, brinete bi trebalo da pokušaju sa zlatno-smeđim nijansama, poput kestena ili mahagonija.

Oni sa neutralnim tipom kože mogu da se opustei izaberu onu boju koja ima se najviše dopada.

Ukoliko ste se opredelili za pramenove, evo male pomoći: ako imate toplu boju očiju,poput smeđe, bilo bi dobro da izaberete neku nijansu poput karamele ili bakra. Platinaste i pepeljaste boje za kosu su idealan izbor za one sa plavim i zelenim očima.

Za koju god nijansu i tip boje se odlučite,veoma je važna nega kose. Kvalitetni i adekvatni preparati za negu kose su nam dostupni po relativno pristupačnim cenama, samo je bitno odlučiti se za onaj proizvod koji vam najviše odgovara.

Leave a comment